Sparekassebøger til børn i Odsherred

Når litteratur- og læsefestivalen Odsherred Læser afvikles i uge 45, er det med økonomisk støtte fra bl.a. Dragsholm Sparekasse og Sparinvest.

Odsherred Læser er for børn og unge i alderen 0-19 år, og støtten fra Sparekassen og Sparinvest indgår i en pulje målrettet til kunstnerbesøg i dagtilbud for de mindste, op til fem år.

Mandag og tirsdag står forfatter og bevægelsespædagog Lotte Salling for en workshop med rytmiske remser og sproglege. Illustrator Signe Gabriel kommer på besøg i flere legestuer og vuggestuer med bogen ’Louis larmer’, som hun har illustreret.

Seks institutioner og dagplejere har, som en del af sponsoratet, hver fået en mulepose fyldt med bøger for de mindste. De blev delt ud som optakt til Odsherred Læser-ugen.

Blandt de heldige var den private dagpleje Mariehønen Evigglad v/ Marianne Ehlerts Madsen, som fik besøg af børnekulturformidler Mette Mathiasen og festivalleder Anne-Marie Donslund fra Odsherred Læser.Børnekulturformidler Mette Mathiasen læser for Ellen og Sigrid på 1 og 2 år, som bliver passet hos Marianne Ehlerts Madsens private dagpleje Mariehønen Evigglad i Nykøbing.En mulepose med bøger, sponseret af Dragsholm Sparekasse og Sparinvest, blev overbragt dagplejer Marianne Ehlerts Madsen af Børnekulturformidler Mette Mathiasen (t.v.) og Anne-Marie Donslund, leder af Odsherred Læser (t.h.).Ellen kastede sig straks over en af bøgerne…