Regnskab - 766 nye kunder, udlånsvækst på 7% og et resultat før skat på 10,6 mio.

Pressemeddelelse · 9 måneders regnskab 2021

 

766 nye kunder i Dragsholm Sparekasse. Udlånsvækst på 7 procent og et resultat før skat på 10,6 millioner kroner

Hovedoverskriften i Dragsholm Sparekasses regnskab for de første 9 måneder af året er som så mange gange tidligere – En flot udvikling i kundetilgangen. Der er fortsat mange kunder, der tilvælger den lokale Sparekasse, og i de første 9 måneder i år er der kommet 766 nye kunder til. Tilgangen af nye kunder og et generelt højt aktivitetsniveau i Sparekassen betyder, at resultatet før skat er bedre end forventet og udgør 10,6 millioner kroner.

Dragsholm Sparekasses administrerende direktør Claus Sejling er tilfreds med udviklingen i Sparekassen og siger:

”I et marked hvor konkurrencen om kunderne er enorm, formår vi fortsat at tiltrække rigtig mange nye kunder, og vi forventer at runde 1.000 nye kunder igen i år, når vi nærmer os nytår. Det er den samme trend, som vi har oplevet de seneste 6 år. På den baggrund kan vi bestemt være meget tilfredse med udviklingen i vores lokale Sparekasse”.

Netto rente- og gebyrindtægterne er 8 procent højere end samme periode året før, mens omkostninger øges med 6 procent i samme periode som følge af yderligere ansættelser. Til denne udvikling siger Claus Sejling:

” Vi er meget tilfredse med at præstere en udlånsvækst på 7 procent i et svært marked, hvor mange kunder ikke har behov for nye lånetilsagn. Aktivitetsniveauet i vores markedsområde er generelt højt, og det har heldigvis en positiv effekt hos os, idet vi i Sparekassen får mulighed for at lave flere forretninger med vores kunder. Og det giver helt naturligt stigende indtægter hos os. Til gengæld betyder det også, at vi løbende har behov for at ansætte flere medarbejdere for at sikre, at vi kan levere en ordentlig service over for vores kunder. Og det sætter på samme vis sit præg på omkostningskontoen. Når det så er sagt, vil jeg bare sige, at vi er stolte over, at vi kan blive ved med at skabe nye arbejdspladser i vores lokalområde”.

Regnskabet viser, at Sparekassen har en høj kapitalprocent og en god likviditet, så der er plads til flere kunder i bøgerne. Ligeledes viser regnskabet, at nedskrivninger på udlån er på et lavt niveau trods det, at Sparekassen tidligere har hensat cirka 3,7 millioner kroner til eventuelle tab på kunder som følge af Covid-19 situationen. Hertil siger Claus Sejling:

”Vi er meget tilpasse med, at vi endnu ikke har skullet bruge af vores hensatte beløb på 3,7 millioner kroner. Men jeg tror, det er for tidligt at begynde at tilbageføre hele eller dele af beløbet, for der kan sagtens opstå problemer hos en række kunder som følge af den lange nedlukning af samfundet, som vi har været igennem. Vi er forsigtige og ser tiden an de kommende måneder”. 

Yderligere oplysninger: Administrerende direktør Claus Sejling, tlf. 5965 2626