Stop bankrøveriet

Sådan forhindrer du digitalt bankrøveri

Antallet af sager, hvor kriminelle misbruger folks netbank og stjæler deres penge er desværre stærkt stigende.

Det er typisk ældre mennesker, som bliver udsat for opringninger, hvor svindleren udgiver sig for at være fra fx Nets, Sparekassen, Udbetaling Danmark eller lignende.

Historien er nærmest hver gang, at de ringer for at hjælpe, da der er nogen, som har forsøgt at overføre nogle penge fra deres konti – og det vil de nu gerne hjælpe med at stoppe.

Svindlerne er meget tillidsvækkende og har talegaverne i orden, hvilket kan få dig overbevist om, at du godt kan udlevere de fortrolige oplysninger i form af cpr. nr., NemID – og nogle gange også oplysninger om dit betalingskort.

Langt de fleste kunder ved godt, at de ikke må udlevere fortrolige oplysninger, men de blev overbeviste om, at svindleren reelt er fra fx Sparekassen. Ofte er det også kundens oplevelse, at de har nogle af de fortrolige oplysninger i forvejen, som fx NemID nøglekortnummer, cpr. nr. eller ved, at han/hun er kunde i Sparekassen – det er med til at få dem overbevist om ægtheden.

Men du kan gøre noget for at holde røveren ude ved at følge disse tre enkle råd:

Oplys aldrig din kode

Oplys aldrig NemID-koder til andre – det er kun forbrydere, der beder om den slags.

Det gælder i øvrigt også personlige oplysninger og koder generelt.

Gem nøglekortet væk

Tænk på nøglekortet som nøglen til dit hjem. Den ville du heller aldrig lade ligge til fri afbenyttelse.

Brug NemID nøgleappen

Hent NemID nøgleappen til din smartphone eller iPad/tablet. Appen indeholder ingen koder. Og du får altid oplyst, hvor du er ved at logge på. Det gør det sikkert.

Du kan hente NemID nøgleappen i App Store eller på Google Play.