Donation fra Sparekassen til MadOasen i Jyderup

Tre gange om ugen deler MadOasen i Jyderup gratis fødevarer ud fra sit butikslokale på Skarridsøgade. Dels for at hjælpe mennesker, som er økonomisk hårdt spændt for, dels for at minimere madspild.

 

Mad fra lokale butikker

Konceptet er bygget op om, at MadOasen hver dag kører ud til cirka ti lokale dagligvarebutikker og bageri og indsamler de fødevarer, der ellers vil gå til spilde. Det er brød, grøntsager, kød, mælkeprodukter og meget andet.
- Det kan være varer tæt på udløbsdato, men som intet fejler. Vi sætter dem op her i butikken, og så holder vi åbent en time hver mandag, onsdag og fredag. De fremmødte får et nummer, så de på tur kommer ind og vælger de ting, de gerne vil have, fortæller Rikke Klindt, leder af MadOasen i Jyderup.

 


MadOasen skal overholde samme krav til hygiejne og fødevaresikkerhed som dagligvarebutikkerne, oplyser Rikke Klindt.

Et bidrag til et undgå madspild

Hun tog initiativ til oprettelsen for et år siden og har i dag op mod 70 frivillige tilknyttet som hjælpere. Mellem 50 og 70 personer henter mad i butikken. Det er en blandet skare af enlige, familie, unge og ældre.
- Det er samtidig et godt bidrag til at afskaffe madspild, siger Rikke Klindt. Det er minimalt, hvad vi har til overs, når dagen er omme. Hvis noget af den overskydende mad kan bruges som foder, har vi aftale med nogle lokale landmænd, som aftager den. Så det er kun en brøkdel af det, vi henter i butikkerne, der ender som madspild.

 

Kontant donation fra Sparekassen

For at støtte det fine initiativ var souschef Jens Varling forleden forbi MadOasen i Jyderup for på vegne af Dragsholm Sparekasse at overbringe Rikke Klindt en kontant donation til projektet.
- Det er imponerende, hvad Rikke og de mange hjælpere har nået at bygge op på så kort tid. Det kræver ikke blot frivillige ressourcer, men også økonomi at holde et sådant projekt i gang. Derfor håber jeg, at også andre virksomheder har lyst at bidrage, bemærker Jens Varling.
Private kan støtte ved at bruge MobilePay eller oprette fast månedlig betaling via Paypal – kontakt Madoasen for dette.

 


MadOasen i Jyderup holder til i butikslokale på Skarridsøgade 31, hvor Jens Varling fra Dragsholm Sparekasse i Kalundborg forleden var forbi med en kontant donation til projektet, som Rikke Klindt står i spidsen for.