Støtte til kunstneriske ildsjæle

Donation fra Dragsholm Sparekasse til HUSET i Asnæs.

HUSET i Asnæs er blev grundlagt i 1973 og er Danmarks ældste kunstnerdrevet udstillingssted. I mere end 50 år har HUSET således været en central del af kunst- og kulturlivet i Odsherred. HUSET drives med frivillig arbejdskraft fra de 26 tilsluttede kunstnere. Den indsats ønsker Dragsholm Sparekasse nu at støtte med en donation.

- Vi synes, at HUSET er et prisværdigt initiativ, som er med til at fastholde Odsherred på det kunstneriske danmarkskort. Det er imponerende, at kunstnerne selv har formået at drive stedet i alle de år og tilmed med en fornuftig økonomi, siger afdelingsdirektør Gitte Egemar, som på Sparekassens vegne overbragte donationen til HUSETs formand, billedhugger Søren Schaarup.

Klarer sig uden offentlige tilskud
- Vi er meget taknemmelige for støtten fra Sparekassen, siger Søren Schaarup. Vi klarer os uden offentlige tilskud og tager heller ikke entré, men er baseret på sponsorater, støttemedlemmer i HUSETs Venner og salg af værker.

- Det er en gammel bygning, der kræver vedligehold, og det klarer vi også selv det meste af. Men vi har også formået at spare op til større projekter. Blandt andet håber vi, at vi snart kan få nogle af tagrenderne skiftet ud.

Opvarmning af den store ejendom er også en betragtelig udgift, og formanden ser derfor frem til, at fjernvarme bliver en realitet. Ligeledes håber han at kunne få en mere energirigtig belysning i udstillingslokalerne. Facaden blev renoveret for et par år siden.

Gør klar til årets første udstilling
HUSET får lige nu en indvendig overhaling, så det står klar til årets første udstilling med værker af HUSETs egne kunstnere og gæsteudstiller Zacharias Heinesen med landskabsbilleder fra hjemstavnen Færøerne. Den åbner 9. marts.

Årets program omfatter otte udstillinger inden det afsluttende julemarked 14. december.

 


HUSETs egne 26 kunstnere har i denne tid travlt med at gøre lokalerne klar til årets første udstilling, der åbner 9. marts. Her er det i forgrunden tekstil- og billedkunstner Birgit Daa Birkkjær og glaskunstner Martin Birk Møller.


Billedhugger Søren Schaarup fra Hornsherred har været formand for HUSET de seneste par år og modtog i den egenskab donationen fra Dragsholm Sparekasse overbragt af afdelingsdirektør Gitte Egemar.


HUSETs udstillingslokaler i stuen og her på førstesalen er for tiden ryddet, mens der shines op før årets første udstilling.