Nye ejere genåbner kendt slagterbutik i Fårevejle

Efter fem generationer i samme families eje er en af Odsherreds kendte forretninger – Slagter Adolfsen i Fårevejle Kirkeby – kommet på nye hænder. Det er parret Sabrina Heising og Nikolaj Orup, som efter et halvt års lukning har genåbnet den under navnet Slagter & Delikatesse Orup Heising.

Det er kompetente og erfarne fagfolk, som er sprunget til. Nikolaj er uddannet slagter og har været slagtermester i otte år, heraf de seneste tre i SuperBrugsen i Vig. Sabrina er uddannet som slagter og i delikatesse. Hun har også været i slagterafdelingen i Vig.

Respekt for lang historie

Parret bor i Fårevejle Stationsby og har derfor et førstehånds kendskab til forretningen. Med det samme den kom til salg, var de interesserede i at drive den kendte slagterbutik videre. Med Dragsholm Sparekasse som samarbejdspartner på finansiering m.m. lykkedes det at få overtagelsen på plads.

- Det er en forretning, som i mere end 150 år har været i samme families eje. Det er jo en helt enestående historie, som vi gerne vil bygge videre på. Vi har stor respekt for, at butikken har været ejet af én familie i så mange år, men vi vil gerne sætte vores eget præg på den, siger Nikolaj.
Slagter Adolfsen holdt oprindeligt til i Søstrup ved Holbæk, men efter Lammefjorden blev tørlagt for 150 år siden, flyttede familien forretningen til Fårevejle. Den nuværende ejendom er bygget i 1950’erne.

Færre pølser mere delikatesse

Sabrina og Nikolaj har valgt at ændre en del på sortimentet, så der er færre pølsevarer i køledisken og mere delikatesse som smørrebrød, salater og færdigretter.
- Vores grisekød er Frilandsgris og Gourmetgris, mens oksekødet kommer fra en Limousine-avler i Jylland. Det er leverandører, vi kender, og hvor vi ved, at kvaliteten bare er i orden, siger Nikolaj.
Foruden kødvarer er der også salg af Rørvig Øl.

Travlhed i butikken en fredag formiddag, hvor både Sabrina og Nikolaj betjener kunder.

Håndværket betyder meget

Butikken er åben fem dage om ugen. Mandag er der lukket, men det betyder ikke, at de nye ejere holder fridag. Tværtimod.

- Mandag er vores produktionsdag, hvor vi fremstiller varer som spegepølser, leverpostej og delikatessevarer. Det er en proces, som vi ikke kan afse tid til, når butikken er åben, og vi skal betjene kunderne. Men det er en vigtig del af vores koncept at have hjemmelavede produkter i kølemontren; det er der, vi skiller os ud. Det er vores håndværk, og det lægger vi stor vægt på, fortæller Sabrina.

Mange kunder fra dag 1

De nye ejere er blevet godt modtaget, både af de gamle kunder og nye. Kunderne er folk fra lokalområdet, men også håndværkere, som gerne vil køre langt efter en god madpakke. I åbningsweekenden var der også mange sommergæster forbi.

- Der er kun to traditionelle slagterbutikker tilbage i Odsherred, hvilket er lidt tankevækkende. Men vi har masser af gå-på-mod og tro på, at vi vil lykkes, erklærer Sabrina og Nikolaj.

Det tyder da også på, at det unge par har noget at have optimismen i. Den weekend, de genåbnede butikken, var der masser af gæster både lørdag og søndag. Og mens Sparekassen var på besøg en fredag formiddag, væltede det nærmest ind med kunder.

Et troværdigt koncept

I Sparekassen Dragsholms erhvervsafdeling har rådgiverne Tom Damgaard Nielsen og Steen Asgreen været med i processen om køb af forretningen og ejendommen på Adelers Allé.

- Sabrina og Nikolaj gør et rigtig godt indtryk og kommer med gode, personlige relationer og netværk i vores lokalområde. De har høj faglig viden og et troværdigt forretningskoncept, som Dragsholm Sparekasse kan bakke op om, siger Steen Asgreen.

Tom Damgaard Nielsen bemærker, at finansieringen af generationsskiftet af slagterforretningen ligger i god tråd med Sparekassens værdigrundlag og ønske om at hjælpe med at understøtte vækst og jobskabelse i Odsherred.

Slagter & Delikatesse Orup Heising » Altid hjemmelavede produkter
 

Sabrina Heising og Nikolaj Orup flankeret af deres erhvervsrådgivere fra Dragsholm Sparekassen: Tom Damgaard Nielsen og Steen Asgreen (t.h.).