Per Kristensen, Odsherred Motor Co. A/S

Sparekassen er et af vores vigtigste værktøjer

Odsherred Motor Co. A/S har siden 1957 solgt og serviceret Volkswagen i Odsherred og i mange år også haft Škoda service. Knap 20 mand er beskæftiget på værksted, pladeværksted, lager og salg i Nykøbing, mens afdelingen i Asnæs tæller to mekanikere.

Forretningen ejes af Per Kristensen, som bogstaveligt talt har arbejdet sig fra gulvet og frem til direktørstolen. Han begyndte som mekaniker i 1994 og arbejdede blandt andet sammen med sin far, Ib Kristensen. Senere blev Per juniorsælger, seniorsælger og salgschef, inden Finn Hansen i 2014 tilbød ham at blive medejer. De kørte parløb i et glidende generationsskifte frem til 2022, da Per Kristensen overtog alle aktier.

- Finn kommer her stadig hver formiddag. Det er hyggeligt, og jeg betragter ham som min mentor, siger Per Kristensen.

Succes med at hente og bringe biler til service
Som andre forretninger i Nykøbing har OMC sommerhusgæsterne som en væsentlig del af forretningsgrundlaget.

- Vi erkender, at vi i en by af Nykøbings størrelse ikke kun kan satse på salg af biler. Service udgør nok 80 procent af vores omsætning. Det er et strategisk valg, hvor vi leverer en service, som kunderne taler om og breder ud i deres omgangskreds. I den sammenhæng er sommerhusene et kæmpe aktiv for os, bemærker Per Kristensen.

Nogle af vores kunder ser vi aldrig
Det servicekoncept, som OMC arbejder med, handler om at hente kundernes biler til service og levere dem tilbage bagefter, uanset hvor kunden bor.

- Vi henter og leverer på hele Sjælland. Især i hovedstadsområdet har vi mange af den type kunder. Det er sommerhusgæster, som har lært os at kende, og som så har fortalt naboer og venner om vores service. Nogle af vores kunder har aldrig været her. Vi har et hold efterlønnere og pensionister, som henter bilerne og kører dem tilbage igen. Det er gratis for kunden, bortset fra brændstoffet. Skal kunden bruge en bil imens, kommer vi med en af vores 15 lejebiler.


Per Kristensen begyndte som mekaniker i Odsherred Motor Co. i 1994. 20 år senere blev han medejer og er nu ejer af den kendte Nykøbing-forretning.


Fordelsværksted for forsikringen
Værkstedet i Nykøbing er autoriseret til VW og Škoda, mens afdelingen i Asnæs servicerer alle bilmærker. Pladeværkstedet er fordelsværksted for flere forsikringsselskaber – et område som Per Kristensen vil udvikle yderligere.

- Vi har en stærk forretning på service, men vi ser nok ind i en fremtid, hvor nye biler kræver mindre vedligehold. Derfor gælder det om at udvikle andre forretningsområder. Vi har også salg af nye og brugte biler, hvor vi nu ser et ryk over mod elbiler, mens de helt små modeller, der var populære for et par år siden, glider længere ned ad salgslisten, oplyser Per Kristensen.

Han tilføjer, at vi her i området foretrækker helst at eje vores bil, men flere begynder at få øjnene op for leasing. Det kan især være relevant, hvis man vil have en elbil. Den biltype er endnu så ny, at det er usikkert, hvad bilen er værd, hvis den skal sælges igen om fem-seks år. Den risiko kan man eliminere ved at lease bilen.

Sparekassen har værktøjerne til os
Per Kristensen blev kunde i Dragsholm Sparekasse, da han købte sig ind i OMC og de tilhørende ejendomme i 2014.

- Både deres rådgiver og deres tilbud virkede tiltalende, så vi blev hurtigt enige om en løsning. I en virksomhed som min handler det meget om at have de fornødne kreditter til at holde forretningen i drift. Der har jo været nogle ”spændende” år med bl.a. corona og forsyningsknaphed, men vi er kommet godt igennem. Sparekassen er god til at rådgive og orientere, når der opstår nye muligheder inden for finansiering. De sørger for, at vi har værktøjet til rådighed for at holde forretningen kørende og kommer med rådgivning, du kan bruge, opsummerer Per Kristensen.


Erhvervschef Ole Jensen, Dragsholm Sparekasse, og Per Kristensen, OMC, i snak over en VM Polo i salgslokalet på Vinkelvej i Nykøbing.


At være mekaniker i dag kræver helt andre kompetencer, end da Per Kristensen var i lære. Nu skal man kunne bruge en computer til at diagnosticere bilerne, som er pakket med sensorer og andet elektronisk udstyr. Men du skal stadig kunne skifte olie, som Adam Aagaard Jensen her er i gang med.

https://www.odsherred-motor.dk/