Bine har fået fod under eget bord

Hun kalder sin karrierevej for Marguerit-ruten. Bine Siefert har da også valgt en snoet uddannelses- og karrierevej frem til, at hun fik fod under eget bord hjemme på Krovejen i Gundestrup. Her åbnede hun 1. december 2023 ’Fodkompagniet – klinikken for bæredygtige fødder’.

Meget kort fortalt er vejen gået forbi uddannelser og job som socialpædagog, faglig konsulent, proceskonsulent, kandidat i Pædagogik og Uddannelsesvidenskab, projektleder, vejleder og sekretariatschef på Christiansborg.


Bine Siefert har altid arbejdet med menneskers trivsel. Hun er gået efter personlig udvikling, faglig udfordring, økonomisk balance – og hvor arbejde, fritid og frivilligt arbejde skal udgøre en helhed.

Fra politik til selvstændig
Så er det vel OK at spørge, hvor det med at være lægeeksamineret fodplejer i Odsherred kommer fra? Svaret viser sig at hænge sammen med Christiansborg.

- Jeg var chef for Alternativets sekretariat på Christiansborg i to år. Et job jeg fik i en meget tumultarisk periode, hvor partiet blev splittet, og organisationen var presset til det yderste. Jeg var i hovedbestyrelsen og blev bedt om at passe sekretariat, indtil der var ansat en ny leder. I to år var jeg chef, selv om jeg aldrig har ønsket at være leder. Efter det forløb trak jeg stikket for at tænke over, hvad jeg skulle bruge resten af livet på.

Bine Siefert stillede nogle dogmer op for sit fremtidige job: Hun ville være selvstændig og arbejde hjemmefra; virksomheden måtte være skalérbar; og hun ville etablere sig, uden at skulle ud og promovere sig.

Tænkepause med fodbehandling
I tænkepausen fik hun lyst at forkæle sig med en fodbehandling, men det viste sig mere end svært at få en tid i Nordvestsjælland. Hun endte med at blive behandlet på Københavns Fodplejeskole af en fodplejer, der ligesom hende selv var uddannet socialpædagog.

- Mens vi snakkede, kunne jeg fuldstændigt spejle mig i hende. Så da jeg kom hjem, sagde jeg til min mand, at jeg gerne ville åbne en fodklinik derhjemme. Det syntes han – til min store overraskelse – var en god idé.


Bine Siefert er bedre tilpas med at være fodplejer end sekretariatschef for et politisk parti: - Det siger mig intet at være leder. Jeg er problemløser; har du en ligtorn, så fikser jeg det.

Mændene tror, at de er de eneste
Så var det om at gå i gang med at uddanne sig og få klinikken sat op. Den 1. december 2023 åbnede ’Fodkompagniet – klinikken bæredygtige fødder’. Det skete med et mål om at have 100 unikke kunder i kartoteket inden sommerferien 2024. Allerede primo juni stod der 183.

- Det er en blandet skare af yngre og ældre, hvilket har overrasket mig. På skolen var det næsten kun ældre mennesker, som kom for at få ordnet fødder. Men her er den største gruppe erhvervsaktive i alderen 40-65 år. Det er også kommet lidt bag på mig, at næsten hver tredje kunde er mand. Og de tror ofte, at de er den eneste mand, som får ordnet fødder.

Kundevenlige åbningstider
- Til dagligt er vi ikke ret opmærksomme på vores fødder, selv om de er så vigtige. Tænk hvor udfordret du vil være, hvis du ikke kan bruge dine fødder, siger Bine Siefert.

- Alligevel reagerer de fleste først, når der er et problem med nedgroede negle, hård hud, hælspore eller fodvorter. Kvinder vil dog gerne forkæle sig selv en gang i mellem og få en behandling, måske fodmassage, voksning af ben eller lak på tåneglene.

Fodkompagniet har lange åbningstider, hvor man tirsdag og torsdag kan få tider helt frem til kl. 21.30. Søndag er det også muligt at blive behandlet. Det er for at imødekomme pendlere, småbørnsfamilier og sommerhusgæster. Langt de fleste kunder booker selv en tid på hjemmesiden.


Samme sæt fødder, men før og efter en fodplejebehandling.

Erhvervskonto hurtigt på plads
Som selvstændig skulle Bine have en erhvervskonto. Hun vidste fra kolleger, at det kunne være svært i nogle banker at få en konto til en nystartet virksomhed.

- Dragsholm Sparekasse kendte jeg fra en forening, hvor jeg har været aktiv, og en fra bestyrelsen fik mig sat i kontakt med erhvervsafdelingen. Og så gik det ellers stærkt – duk-duk-duk, så havde klinikken en konto, helt uden problemer. Samtidig fik jeg en rigtig god rådgivning om opstart af virksomhed. Og så passer det mig også rigtig fint at være i en bank, der vil det lokale, siger Bine Siefert, som også er blevet privatkunde.


Det er ikke kun fødderne, Bine Siefert arbejder med. Access Bars er en behandling til at afhjælpe stress, uro, tankemylder og søvnløshed. Hun tilbyder også NADA-akupunktur.

Læs mere om Bine Siefert og Fodkompagniet: https://fodkomp.dk/om/